Ez az én világom!! :)

Szia, én ZSani vagyok, és ez a honlap a kedvenc témaköreimről szól. Remélem tetszeni fog!! :)

Túrótorta őzgerincbenturotorta_ozgerincben.jpg

Hozzávalók:

-25 dkg túró

-15 dkg cukor

-10 dkg cukor

-6 dl tej

-3 csomag vaníliás cukor

-3 evőkanál zselatin


Elkészítés:

A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.

A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint, és gyöngyözésig főzzük. (Csak hevítjük, nem kell forralni!!) Kissé kihűtjük, majd összekeverjük az összeturmixolt krémmel.

Egy őzgerincformát vékony folpakkal kibéleljük, beleöntjük a túrós keveréket, megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal (málna, eper, meggy, barack, banán, ribizli stb.), és alaposan kihűtjük.

Hosszúkás tálba kiborítjuk, és a folpakot eltávolítjuk,és a bordák mentén felszeleteljük. A tetejét színesgyümölcsdarabokkal és citromfűlevélkével díszítjük.

Finn almatortafinn_almatorta_kepe.jpg

Hozzávalók:

-15 dkg vaj

-10 dkg cukor

-2 tojás

-5 dkg darált mandula

-20 dkg liszt

-1 kávéskanál őrölt fahéj

A töltelékhez:

-60 dkg alma

-2 tojás

-1 dl tej

-2 csomag vaníliás cukor


Elkészítés:

A vajt a cukorral jól keverjük ki, majd a tojásokat egyenként üssük bele.

A darált mandulát meg a lisztet szórjuk bele, fűszerezzük fahéjjal, és alaposan dolgozzuk össze. A masszát vizes kézzel sütő papírral bélelt kis tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy jó ujjnyi magas pereme is legyen.

A megtisztított almát hámozzuk meg, vágjuk félbe, magházát metszük ki, majd szeleteljük föl a húsát, és rakosgassuksűrűn a tésztára.

A tojásokat kissé verjük föl, a tejet adjuk hozzá, öntsük az almára. Hintsük meg vaníliás cukorral, és előmelegített sütőbe, 225°C-on kb. 25 percig süssük. Várjuk meg, amíg langyosra hűl, csak akkor szeleteljük fel.

Sacher-torta00000000010.jpg

Hozzávalók:

-13 dkg vaj vagy margarin

-11 dkg finomliszt

-13 dkg főzőcsokoládé

-11 dkg kristálycukor

-1 csomag vaníliás cukor

-6 tojás

-5 dkg porcukor

-sárgabaracklekvár

A csokimázhoz:

-25 dkg cukor

-25 dkg étcsokoládé

-1,25 dl víz


Elkészítés:

A puha margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a 6 tojás sárgáját és a gőz fölött felolvasztott csokoládét. Finoman hozzákeverjük a 6 tojásfehérje habját,a cukrot és végül a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15 percig erőslángon, majd takarékon kb. 45 percig -tűpróbáig- sütjük.

Kihűlés után a tetejét baracklekvárral megkenjük. majd csokoládémázzal vonjuk be.

A mázhoz cukrot a vízzel 5-6 percig nagy lángon főzzük, a tűzről levéve kissé hűtjük, majd hozzákeverjük a felolvasztott csokoládét. Tejszínhabbal tálaljuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 5
Heti: 18
Havi: 13
Össz.: 49 659

Látogatottság növelés
Oldal: Süti receptek <3
Ez az én világom!! :) - © 2008 - 2024 - az-en-vilagom.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »